Despre noi

Cine suntem?

Club Sportiv CONTRATIMP

Suntem Academia de Înot și ne lăsăm conduși de pasiunea pentru înot, de visul și dorința de a face totul cât mai bine, iar la sfârșitul stagiului de pregătire cursanții noștri să fie fericiți că ne-au întâlnit. Dacă nu iubești înotul, cu siguranță acum nu te afli în locul potrivit. Acest club a fost creat pentru iubitorii acestui sport minunat, fie că sunt începători, avansați, sau sportivi de performanță, oameni cu dizabilități, important este să iubească apa și să-și dorească mișcarea în mediul acvatic. Principiul nostru de bază, profesionalismul, este pus în practică prin intermediul unui personal bine pregătit, experimentat, motivat în activitatea sa și receptiv la tot ce este nou.

Obiectivele noastre majore

Eliminarea fricii de apă / Inițierea în tehnicile înotului / Perfecționarea înotului

În cazul înotului, imitarea este foarte des întâlnită, prin exemplul sau prin demonstrațiile antrenorului, care atrag atenția executantului interesat. Practicarea, dar mai ales învățarea înotului are la bază și curajul, cei curajoși sunt mereu în frunte! Această trăsătură de caracter poate fi uneori nerealistă, pericolele apei nu trebuiesc ignorate, riscul producerii unui accident crește considerabil. Recomandăm cursanților să fie temători (prudenți, dispuși să asculte) și nu curajoși (riscând inconștient ordinea naturală a lucrurilor) chiar dacă cu cei prudenți este mai mult de lucrat.

 

De ce înot?

  • Un singur motiv din cele enumerate mai jos este suficient, practicarea înotului va da plus vieții tale sau a copilului tău.
  • Învățarea înotului trebuie privită, în primul rând ca o necesitate de apărare a vieții în fața pericolului de înec.
  • Deprinderea de a înota odată însuțită nu se mai uită și trebuie asigurată, chiar daca nu toți copiii vor ajunge competitori.
  • Înotul mai poate constitui un mijloc de agrement care asigură organismului destinderea necesară după muncă, deconectarea fizică și psihică dupa diverse solicitări, el putând fi practicat până la o vârstă înaintată.
  • Ca mijloc terapeutic, asociat cu factorii naturali de călire (soare, apă, aer), înotul contribuie la întărirea sănătății și la dezvoltarea armonioasă a corpului. Medicina folosește frecvent ca metodă de tratament înotul cu diferite tehnici de tratament proprii.
  • O altă utilizare a înotului este înotul pentru salvare, diferit de celelalte ramuri prin tehnica (procedee, manevre) specială.
  • Înotul, ca disciplină sportivă, se alătură gimnasticii, jocurilor sportive, atletismului, etc.
  • Datorită efectelor multiple, înotul s-a dovedit a fi o activitate socială de importanță majoră.
  • Aceste considerente justifică aprecierile înotului ca un mijloc eficient de îmbunătățire a funcțiilor organismului, pentru creșterea și dezvoltarea normală sau menținerea unui echilibru psihic.